Wednesday, December 29, 2010

25. detsember

Valevi sünnipäev! Õnnitlused!
Porsusime täna kodus sellest eilsest pühast kodusest söömajast teadmisega, et kell 20.30 tuleb jälle sööma minna.
Mingil hetkel nägime, et majaomanikud toimetavad midagi väravas. Selgus, et
neile toodi hunnik kotte tsementi ja tõsteti need tee otsa maha. Mingil hetkel hakkas vihma sadama ja nad olid kangesti hädas, paberkotid ju. Pereisa lasi end ette kummargile ja teismeline poeg ja majaperenaine punnisid tsemendikoti talle selga, sest ainult nii jõudis ta seda tassida. Nagu väiksed sipelgad toimetasid seal. Erkki tõelise viikingina läks appi, äsas koti kaenlasse ja tassis varju alla ja nii mitu korda järjest. Nad olid hullult tänulikud.
Kujutasime millegipärast ette, et see barbecue party Topsecretis on huvitavam. Oli lihtsalt tekitatud 2 pikka lauda ja ees olid söegrillid, kus igale inimesele oli ette nähtud 1 grillitud kanakoiba fooliumis, 1 fooliumipakk krevettidega ja üks tuunikalatükk ja samuti fooliumis. Lisaks köögiviljariis või keedetud kartul. Magustoiduks puuviljavalik. Lihtsalt kõik inimesed seisid sabas, täitsid taldrikud, istusid lauda, sõid kõhud täis ja pidu oli läbi. Taustaks ööklubi foon ning kõlaritest maksimum. Täiega häiris, lauad olid rannas, meelsasti oleks kuulanud ookeani müha, sest nägime kuidas lained lõid randa, aga sellist mõnusat lainerandumise häält kuulda ei olnud võimalik. Meie kõrval istusid 2 tüdrukut Ukrainast, üritasime juttu rääkida, aga imelik on pühal õhtusöömaajal täiega teisele kõrva röökida. Et ära karju mulle kõrva, vaid laula tasa-tasa jõulukellad kajavad...hoopis. Armas oli nende tüdrukute reaktsioon kui kuulsid, et me oleme Eestist. Hästi heatahtlik ja nagu tunnustav.
Hiljem kuulsime, et eile õhtul oli siin hästi äge jõulupidu olnud, siiani paljud turistid olid väga ülemeelikus tujus, päkapikumütsid viltu peas.
Korraga Erkki küsis, et kas ta on silmahaige või on see tõsi, et rannas reas erinevate maade lippudega lehvis ka Eesti lipp! Ta ei olnud silmahaigeks jäänud!!!
Koduteel tuktukis jälle see tuttav lõhn, juht tõmbas roolis kanepit!
Aga mungad ei jäta jonni, laul kaigub jälle üle metsa.

No comments:

Post a Comment