Wednesday, December 29, 2010

18. detsember

Erve sünnipäev! Õnnitlused!
Võtsime täna ette ja läksime meile kõige lähemat teed pidi randa. Täiesti super. Kuna meie oleme keskusest eemal, siis rand oli ka inimtühi ja ilus liivane ja eemalt paistsid sellised troopilised palmid nagu pajud vee kohal. Ega lained ei jäta jonni ja seda nii kaua kuni ma pole endale trikood muretsenud. Kuna rahvast polnud, siis ka vahet pole. Mul tuli meelde eelmine aasta Pattayal kui tahtsime randa minna, siis tuli kõigepealt tuktukiga sadamasse sõita, sealt täiesti ülekoormatud praamiga mingile saarele, kus lisaks küll helesinisele veele olid turistid mõnusalt külgkülje kõrval lamamistoolides ja nii mitu-mitu rida, esimese rea toolidele oli pilet palju kallim kui tagumistele. Täiesti naljakas oli nüüd siin sellist inimtühjust vaadata, vaatad nagu piltpostkaarti.
Erkki läks hommikul jalutades meie lähedal olevasse toiduputkasse ehk siis supermarketisse saia tooma. See on selline väike uberik kahekordsete trellidega. Sissepääsu ees ühed trellid ja leti ees teised, et ostad nagu kuskilt vanglaluugist. Asjad on kuhjatud üksteise otsa ja müüja on orienteerumise pealik. See on ainult toiduputka, sigarette ja alkoholi seal ei müüda. Alkoholipoed on siin täiesti eraldi. Kui maksta kaardiga, siis kohalikule toodangule lisandub 10 protsenti, aga sissetoodud alkoholile mitte. Kohalik kookoseviski nimega arrack on täitsa huvitav. Igal juhul joodavam kui Tais kohalik puskar. Suitsud on keskmiselt 40-50 krooni pakk ja üldiselt kohtab vähe suitsetajaid. Toimiv tervisepoliitika.
Poest tagasi tulles  kukkus umbes 10 meetrise palmi otsast kookospähkel Erkkile täpselt selja taha, hetk viivitust ja see oleks talle pähe kukkunud!!! Ta oleks hoobilt enda jaoks uue gravitatsiooniteooria avastanud muidugi. No selline srilankapärane metsatee lihtsalt.

No comments:

Post a Comment