Thursday, February 3, 2011

2.veebruar


Eile õhtul hakkas selline paduvihm, sadas öö läbi ja hommikul veel tibutas pikalt. Pidi olema väga harjumatu sellisel aastajal nii palju vihma.
Otsustasime täna juba kahekesi puunikerdamise kunsti õppida. Tublid käsitöölised nagu me siin oleme. Pole üldse naeru asi selline nikerdamine. Tohutu kannatus peab olema. Mul väsis kohe käsi ära, sest ühe käega hoiad peitlilaadset ora ja teise käega koputad puuhaamrikesega talle peale. Puusepal on meie tellimusest juba ülemised nikerdused valmis. Vaatasime, et ta nainegi on kaasatud töösse.Tema ülesandeks oli liivapaberiga lõppviimistlus.Nikerdasime seal kõik sõbralikult koos, aga tundub, et tunduvalt lihtsam on jätta selline asi proffide hooleks.


1.veebruar


Puusepal on tohutult huvitav raamat Sri Lanka puunikerdamise kunstist. Ta oli selle soetanud 96-l aastal Ambalangoda raamatupoest. No meil ei jäänud ju midagi muud üle, kui Ambalangodasse sõita, sest sellist raamatut on meil hädasti tarvis. Meid ei heidutanud ka see, et see raamat ei tarvitse meid ju oodata 15 aastat Ambalangoda raamatupoes. Loomulikult ei oodanudki.  Aga sai jälle sellist toredat linna nagu Ambalangoda väisata.
Suurest toidupoest leidsime väga huvitava lihaleti. Looma sisefilee maksis 70 krooni kg ehk siis 4,7 €, ilus sealiha 40 krooni kg. Türgis oli tavaline loomaliha 250 krooni kg ja sisefilee hinda ma ei kujutagi ette, mis see olla võiks. Tundub nii, et seda ei pandagi müüki, mitte inimesi ilmaasjata ärritada. Igal juhul lugesime oma treti Ambalangodasse kordaläinuks. Raamatusoovi hingasime kosmosesse, et järsku siiski kuskilt leiame.
Meie puusepa tehtud!

31.jaanuar


Meie pere ja muud loomad jätkub! Siia sobivad täpselt Hando Runneli luuleread - ...naarits, nugis, orav, mutt, pehme kaval karvanutt...Igal juhul mingi kaval karvanutt oli meil täna aias ja me ei oska pakkuda, kes see olla võiks. Nuuskis lillepeenarde ümbruses, meie jõllitasime teda oma terrassilt, aga liigutuse peale, et võtaks fotoka ja pildistaks, pani ta kohe minema. Kahjuks.
Täna, kui Erkki läks jälle oma õpipoisiametit pidama puunikerdaja juurde, siis teel sinna pakuti talle rentimiseks täiesti super maja. Otse terrassiga randa, kolm magamistuba, elutuba ja köök ning väga ilus vannituba. Oli näha, et maja oli just valmis saanud või siis väga ilusasti renoveeritud ja köök nagu kataloogist tellitud. Esimene hind, mida küsiti, oli 600 $ kuu, võib olla oleks saanud ka tingida, aga meil on maja juba renditud ja kaks magamistuba oleks üle jäänud. Panime selle kõrva taha, järsku järgmine aasta saaks kellegagi kambata. Võtsime kontaktid järgmiseks korraks, kui kolme perega tulla, siis 200$ kuu otse rannas oleks väga hea