Sunday, February 13, 2011

8.veebruar


Päike tuli välja! Uskumatu! Ülevalt mäelt vaade alla orgu Kandy linnale on hästi ilus. Oleks tahtnud kohe rohkem ja lähemalt Kandyt näha ka päikesepaistes. Kiire, kiire ja suund võeti Pinnawalasse elevantide orbudekoju. Seal elavad umbes 80 mahajäetud või orvuks jäänud või sõjas kannatada saanud elevanti. Iga päev kella 10 ajal hommikul lähevad elevandid läbi linna pessu lähedal olevasse jõkke. On ikka armsad loomad küll! Neil on nii numsikud näod nagu naerataks või õigemini silmad on tak dobrõje, dobrõje... Päike paistis ja ilm oli ilus ja jões mõnulevaid elefantsukaid vaadata oli nii armas. Väikesed elevandibeebid olid ka pundis. Pilet oli 2000 Rs, kui see raha läheb elevantide ülalpidamiseks, siis iga kell!
Järgmine sihtpunkt on Dambulla koobastempel.Pilet 1200 Rs. Andis jälle ronida mäkke. Õnneks tasus ronimine ära, hästi põnev. Kaljus on 5 eraldi koobast, kus on umbes 150 Buddha kuju. Seinad on kõik tihedalt täis maalitud. Kiku ja Kersti olid seal eelmine aasta käinud ja nüüd ronisime sinna Heiviga kahekesi. Ära kasutades olukorda, et koobas oli tühi, andsin fotoka Heivile, et teeks minust ühe pildi ka templis sees. Ümberringi oli rivis Buddha kujusid ja ma ei märganudki, et olin kogemata kombel ühe poole seljaga ja kohe lendas kuskilt uksest käsi keelumärgina ees sisse keegi töötajatest ja kuulsin ainult noooooooooooo! Lugesin kuskilt, et seljaga Buddha kuju poole olemine on pühaduse teotamine. Sain tahtmatult ikka hakkama!
Plaanis oli jõuda täna ka Sigiriyale, aga bussijuht arvas, et enne läheb pimedaks ja targem on sõita ööbimiskohta ja hommikul minna. Jõudsime mingisse linna, aimugi pole, millisesse just ja mõtlesime poest mingit ampsu kaasa osta. Siis arvati, et hotell pidi siin lähedal olema, et paneme asjad ära ja tuleme linna peale laiama. Sri Lankal pole kõik nii lihtne. Buss sõitis otsejoones ja väga pikalt metsa. Pärast metsast välja suure tee peale jalutades selgus, et linna on ``ainult´´ 9 km! Sõidust räsituna mõtlesime hotelli restoranis ühed kohvid teha. Ei hakanud tassidega jamama ja tellisime kannu. Eelmises kohas saime kohvi juba piimaga segatult, nüüd tahtsime ise doseerida ja seda oli päris keeruline teenindajale selgeks teha. Lõpuks Kersti tegi kätega, et kõigepealt kohvikann, siis piim ja siis suhkur. Teenindaja tõi lõpuks asjad lauda ja ladus täpselt Kersti ette rivvi nii nagu ta kätega ette näitas. Olime kolmekesi mina, Heivi ja Kersti ja kelner tõi lauale kohvikannu ja neli tassi, lihtne!
Kolmene tuba maksis 5500 Rs ja sisaldas sooja vett:)