Tuesday, February 1, 2011

30.jaanuar


Pühapäevaturg! Türgi turgude hale plagiaat. Ümberringi on ananassid ja mangod, papayad ja jackfruidid, aga mina igatsen päikeseküpsenud Türgi tomatit koos ruccola salatiga:) Siinsed tomatid kriitikat ei kannata, pisikesed helerohepunased punnid ja rohelise salati söömise harjumust neil arvatavasti ei saagi olla, sest tundub, et kliima ei võimalda selle kasvatamist. Turult kannatab osta ainult mangot ja ananassi. Kahjuks meie papaya sõbrad ei ole. Erkki arvates pidi see olema ilma maitseta nagu kõrvits ja jackfruit meenutab seda haisvat durianit natuke oma imala magususega. Mangode põhiaeg pidi olema aprillikuu. Praegu väikesed mangod on siin 1 kroon, suuremad 2 krooni ja ananass 10 krooni tükk. Pole paha.
Räägitakse, et India pidi varsti mattuma prügi alla, et seda vedeleb kõikjal. Siinsed inimesed lahendavad prügiprobleemi lihtsalt. Nad nimelt põletavad oma prügi ära. Pidevalt kuskil aias tossab ja levib räiget plastmassi põlemise haisu. Ei oskagi öelda kumb hullem on. Kunagi veeti Eestist Hiinasse plastmasspudeleid ümbertöötlemiseks. Siit oleks hoopis lähemal vedada.



29.jaanuar


Piretile palju õnne sünnipäevaks!
Meie maja haldaja Athula tegi ettepaneku, et valmistab meile täna õhtusöögi. Kõlas naljakalt, aga Sri Lanka stiilis õhtusöögi vastu meil küll midagi polnud. Me ise arvasime, et Athula võib olla umbes 25-27 aastane, nii Chamara eakaaslane. Küsimuse peale, kas tal lapsi ka on vastas ta, et on küll 4 ja kõige vanem poeg on 18! Ehmatusega küsisime, kui vana ta siis ise on ja selgus, et 42!!!                    Õhtusöök oli küll super. Ta oli naisega koos valmistanud. Riis ja erinevad curryd. Ananassicurry, kartulicurry, läätsed ja kanakoivad. Kõik oli superhästi tehtud. Erkki kartis, et tema nagu nii süüa ei saa, et punase pipraga nad siin ei koonerda, aga kõik oli vägagi superlux. Erkki pistis kahe suupoolega.
Athula rääkis, et ta oli olnud väike koolipoiss, kui sakslased siia maja ostsid. Sakslased olid Lothar ja Annegret. Athula oli käinud siin taskuraha teenimas, 5 ruupiat päev. Hiljem oli hakanud loomi toitma ja kui sakslased 6 kuud ära olid, siis toimetas ja elaski siin majas. Peale kooli olid sakslased ostnud talle tuktuki ja ta oli nende autojuhiks ja nüüd saab ta sellega raha teenida. Tema maja on täpselt siin kõrval mäe all. Neil on 8 lehma ja see üks foto, kus Erkki oli püha lehmaga, oligi üks tema lehmadest. Kanade kohta ütles ta, et tal pole aimugi palju neid on! Vabapidamine. Selgus, et keegi pahatahtlik oli kaevanud selle Lothari miniloomaia peale ja kui loomad ära viidi, siis Athula võttis selle asja enda peale, et need on tema loomad. Ta oli türmi pistetud ja sakslased kui kuulsid sellest, kimasid kohe kohale ja ostsid poisi vanglast välja umbes 90 tuhande krooni eest, mingi 6000 eurot siis! Athula ütles, et sakslased olid talle olnud nagu ema ja isa eest ja näha oli ka, tal on täitsa saksa kasvatus. Igal juhul, väga toredad on nad mõlemad naisega.